21/5/15

Επιδημία τρανσφοβίας!! Το σύστημα αντεπιτίθεται!!! Εμείς θα το αφήσουμε;

Δυστυχώς διαβάσαμε για άλλο ένα περιστατικό τρανσφοβίας!! Φαίνεται πως έχουν πάρει πλέον τη μορφή επιδημίας!!! Μόνο που αυτή τη φορά η ρατσιστική μανία ήταν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, θανατηφόρα!!!! Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του ΣΥΔ για να καταλάβετε πόσο λυσσασμένα μας χτυπούν πλέον οι διάφορες φασιστικές δυνάμεις, αφού η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας εντός και εκτός Βουλής φαίνεται να έχει ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό το σύστημα.


Αθήνα, 21 Μαίου 2015




 Θέμα: «Επίθεση με όπλο κατά τρανς γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας».



Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, καταγγέλλει επίθεση με όπλο κατά τρανς γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης 21.5.2015, περί ώρα 6.00-6.10 το πρωί, στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης κοντά στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής, άγνωστος εύσωμος άντρας ηλικίας 35-40 ετών όταν αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά του τρανς γυναίκα, την εξύβρισε αποκαλώντας τη «τραβέλι», εκείνη του ανταπάντησε υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της, και στη συνέχεια χωρίς να καταλάβει πώς καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα, την πυροβόλησε στα πόδια, στους μηρούς και κοντά στα γεννητικά όργανα, πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο.
Η τρανς γυναίκα έφτασε τρομοκρατημένη και αιμόφυρτη στην είσοδο της Τροχαίας όπου γυναίκα αξιωματικός της Τροχαίας προσπάθησε να τη συνεφέρει, της προσέφερε νερό και τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της τρανς γυναίκας, η συμπεριφορά των αστυνομικών της Τροχαίας υπήρξε υποδειγματική.
Μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας στη χειρουργική κλινική όπου της καθάρισαν και αφαίρεσαν τα θραύσματα από τα σκάγια και νοσηλεύεται. Όπως ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΔ που έσπευσαν στο νοσοκομείο αφού πληροφορήθηκαν την επίθεση, θα νοσηλευτεί όσο χρειαστεί , θα γίνουν επαναληπτικές εξετάσεις καθώς και αξονική τομογραφία, για να διαπιστωθεί αν έχουν αφαιρεθεί τα θραύσματα πλήρως. Παράλληλα, η τρανς γυναίκα έδωσε κατάθεση σε αστυνομικό και πλήρη καταγραφή της επίθεσης.
Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για τη καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους με έδαφος τη ταυτότητα φύλου, καθώς τα κρούσματα τρανσφοβικών επιθέσεων πολλαπλασιάζονται -πρόσφατο το περιστατικό επίθεσης στην Ευβοια- και όπως καταγράφηκε προ ημερών στην ετήσια έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, είναι ιδιαίτερης σκληρότητας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)   
http://www.transgender-association.gr 
transgender.support.association@gmail.com

Εμείς ως Proud Press οφείλουμε να αναδημοσιεύσουμε τον οδηγό αντιμετώπισης της ομοφοβίας/τρανσφοβίας των άλλων, ώστε να αποκτήσετε μια μικρή ιδέα διαχείρισης τέτοιων ρατσιστικών συμπεριφορών.


-     Τι είναι αυτό που προκαλεί το θύτη να επιτεθεί στο θύμα;

ΕΕ: Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο θύτης είναι η εμφάνιση, δηλαδή το ντύσιμο, το έντονο βάψιμο κλπ. Αν η εμφάνιση παραπέμπει σε συγκεκριμένα κοινωνικά στερεότυπα – μη αποδεκτά από τον θύτη, ας πούμε ότι είναι το πρώτο καμπανάκι βάσει της «λογικής» του θύτη.


-     Τι όμως είναι αυτό που ωθεί ένα άτομο να μετατρέψει τον θυμό του σε βίαιο ξέσπασμα;

ΕΕ: Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι τα πραγματικά αίτια αυτής της συμπεριφοράς βρίσκονται στην ψυχοσύνθεση του θύτη, πιστεύω ότι αυτό που δρα καταλυτικά στο να ασκήσει ένα τέτοιο άτομο βία είναι το βλέμμα του θύματος, ειδικά το ειρωνικό βλέμμα, και σίγουρα η αντίδραση του θύματος (σωματική, λεκτική) στην επίθεση που δέχεται. Αν θέλουμε να αποφύγουμε μία τέτοια συμπεριφορά, πρέπει να κάνουμε πως δεν ακούμε, να μην εμπλακούμε σε συζήτηση με τον θύτη, γιατί αυτό θα τον «προκαλέσει» ακόμη περισσότερο. Πάνω στην ένταση κάτι θα ειπωθεί  ή η γλώσσα του σώματος θα γίνει τέτοια, που το βίαιο ξέσπασμα θα είναι αναπόφευκτο. Επιπλέον, έχοντας υπόψιν μας ότι δεν θα του μιλήσουμε καθόλου, θα πρέπει να μην τον κοιτάξουμε ευθέως στα μάτια παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα. Σαν να τον προσπερνάμε. Διαφορετικά, τον ενθαρρύνουμε να μας πλησιάσει.


-     Πως αντιδράμε στην περίπτωση που ο θύτης προσπαθεί να μας προκαλέσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτεθούμε εμείς πρώτοι σε εκείνον, επιζητεί δηλαδή τη βία;

ΕΕ: Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία, να μην τον κοιτάξουμε στα μάτια σε καμία περίπτωση, να μην σταθούμε μπροστά του και να μην αντιδράσουμε σε ό,τι και αν μας πει, ούτε λεκτικά ούτε σωματικά. 
Ακόμα και αν αυτός  μας πλησιάσει και σταθεί μπροστά μας, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή μας, δεν τον κοιτάζουμε στα μάτια, κάνουμε μεταβολή και τον  προσπερνάμε. Σίγουρα είναι ακόμη καλύτερο, εφόσον βρίσκεστε στο δρόμο, με την πρώτη ευκαιρία να μπείτε μέσα σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα, όπου πιθανόν να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αποφύγετε την περαιτέρω κλιμάκωση και να ζητήσετε βοήθεια, αν αισθάνεστε ότι την χρειάζεστε.

Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό εδώ.

Είναι επιτακτική η ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, πάνω στην σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου και την διαφορετικότητα, ώστε να μπορέσουμε ως κοινωνία και ως πολίτες να απολαμβάνουμε τη ζωή, την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά μας, όπως ακριβώς ορίζεται και από το Ελληνικό Σύνταγμα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου