22/4/15

Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας των Οικογενειών - International Families Equality Day (IFED)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΚΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας των Οικογενειών -  International Families Equality Day (IFED) η οποία θα τιμάται από δω και στο εξής την πρώτη Κυριακή του Μαΐου (φέτος στις 3 Μαΐου).

Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτελεί αποτελεσματική προσπάθεια του Δικτύου για τις Ευρωπαϊκές LGBTI οικογένειες - Network of European LGBT Families Associations (NELFA), μέλος της οποίας είναι η ΟΛΚΕ.

Το ψήφισμα αυτό του Συμβουλίου της Ευρώπης λειτουργεί επίσης και ως προτροπή προς τους Δήμους και της Περιφέρειες να στηρίξουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ στις 5 Μαΐου θα γίνει εορτασμός της IFED και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη στήριξη της NELFA.

Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε προγραμματισμένες εκδηλώσεις τόσο από τις πολυάριθμες lgbtqi οργανώσεις στην Ελλάδα όσο και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και θεσμούς, ιδιαίτερα από Δήμους, Περιφέρειες και Ιδρύματα που δηλώνουν φιλικά στα lgbtqi δικαιώματα. Τέλος, θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο και εκτενές ενδιαφέρον τον Τύπο, προκειμένου να εντοπίσουμε σχετικές αναφορές και άρθρα, ώστε να αναδείξουμε τόσο τον βαθμό προβολής του συγκεκριμένου γεγονότος στα ΜΜΕ (και κατ' επέκταση της ορατότητας της lgbtqi κοινότητας) όσο και το ύφος, με το οποίο θα καλύψουν, αν καλύψουν, το θέμα.

Μείνετε στην ιστοσελίδα του Proud Press ή ακολουθήστε το προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να ενημερωθείτε άμεσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας των Οικογενειών -  International Families Equality Day (IFED).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου