9/2/15

Το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης!!!!

Γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως επίσης γνωρίζαμε ότι και άλλα κόμματα έχουν δηλώσει στο παρελθόν υπέρ, αλλά στο δια ταύτα...κωλοτούμπες και μάλιστα μεγαλοπρεπέστατες....μιας και οι οικονομικοπολιτικές συνθήκες της χώρας μας τραβούσαν όλη την ενέργεια του βουλευτικού σώματος, το οποίο ναι μεν απαιτούσε επιπλέον φόρους στους πολίτες, αλλά να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, όπως αυτές ορίζονται από το Σύνταγμα....χμ όνειρο θερινής νυκτός!!!

Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πρωτοτυπήσει...κάνοντας πράξη αυτό που πάντα πίστευε, να σπάσει τα ταμπού και να υλοποιήσει το όραμα για ισονομία και ισοπολιτεία...γιατί πολύ απλά...αυτό είναι το σωστό! Διαβάζουμε, λοιπόν στον Τύπο ότι o Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων τις εξής προτεραιότητες του Υπουργείου:

  • Καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και οι φυλακές ανηλίκων γιατί δεν προσφέρουν τίποτα
  • Επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια
  • Αναθεώρηση του αντιρατσιστικού νόμου
  • Θα γίνει διάλογος με όλους, ακόμα και με τους κουκουλοφόρους


Μας εξέπληξε θετικά η κυβέρνηση και μας έδωσε πίσω τη χαμένη μας ελπίδα για μία κοινωνία πιο δίκαιη, όπου όλοι οι πολίτες θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα. Είναι τέτοια η εμπειρία των Ελλήνων από τα πολιτικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους, ώστε η επιφυλακτικότητα και η δυσπιστία απέναντι στις οποιεσδήποτε δηλώσεις και εξαγγελίες είναι δεδομένες.

Τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε ως κοινότητα είναι πολλά και απευθύνονται εκατέρωθεν!!

Προς την Κυβέρνηση...δηλώνουμε παρόντες σε οποιοδήποτε διάλογο με όλους τους φορείς, προκειμένου να συμβάλλουμε θετικά σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε οι διαδικασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό...επιτέλους!!!!...να πάψει η Δικαιοσύνη να είναι τυφλή, μουγκή, κουλή, αγενής, αγκυλωμένη και μονίμως καθυστερημένη!!!!

Προς τα κόμματα που κυβερνούσαν μέχρι χτες...οι πολίτες μίλησαν και απαίτησαν το αυτονόητο! Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν διαπραγματεύονται και ο σεβασμός σε αυτά θα έπρεπε να είναι καθολικός. Η διαιώνιση του ρατσισμού και των διακρίσεων, είτε μέσω της δράσης είτε μέσω της αδράνειας, σίγουρα δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία. Ανησυχούσατε τόσο πολύ για τα ψηφαλάκια που θα χάνατε αν κάνατε πραγματικότητα το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, που δεν πήρατε χαμπάρι αυτά που σας έφυγαν επειδή δεν το τολμήσατε!! Όχι γιατί η ομοφοβία σταμάτησε ξαφνικά να υπάρχει, όχι γιατί σύσσωμη η κοινωνία αποφάσισε να κατέβει στα Pride του ερχόμενου καλοκαιριού ούτε γιατί ανακάλυψαν ξαφνικά όλοι ότι ομοφυλοφιλία δεν είναι μεταδοτική....απλά γιατί το δικαίωμα στην ευτυχία είναι αξίωμα οικουμενικό και το δικαίωμα στην οικογένεια προαπαιτούμενο για την ισορροπημένη και δημοκρατική λειτουργία μίας χώρας. ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...μη σας εκπλήσσει,,,εσείς μας το μάθατε...θα έπρεπε να το είχατε κάνει πράξη, διότι για εμάς πατρίδα είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι οικογένειές μας...η ευτυχία τους είναι αυτοσκοπός...και ένα αξιοκρατικό σύστημα που τους παρέχει ασφάλεια, ισονομία και σεβασμό στην προσωπικότητά τους είναι προαπαιτούμενο για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη μας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου