14/8/13

Ο ασημένιος Symmonds υπέρ των lgbt δικαιωμάτων!!!

Ο ασημένιος αθλητής Nick Symmonds αφιέρωσε το μετάλλιο που κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται αυτή την περίοδο στη Μόσχα, στους lgbt φίλους του στην Αμερική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Huffington Post, ο Symmonds, αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα του στα 800 μέτρα, φέρεται να δήλωσε τα εξής:

"Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν την ισότητα, όπως και να τους έπλασε ο Θεός. [...] Είτε είσαι gay είτε straight είτε μαύρος είτε άσπρος, όλοι αξίζουν τα ίδια δικαιώματα. Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να προωθήσω αυτόν σκοπό (ίσα δικαιώματα για όλους), θα το κάνω, ακόμα και αν ρισκάρω να συλληφθώ!"


Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος περί "gay προπαγάνδας" που ισχύει πλέον στη Ρωσία έχει προκαλέσει, εκτός από τη διεθνή κατακραυγή, και ένα μεγάλο αριθμό ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος lgbt Ρώσων πολιτών, τόσο από τις ίδιες Αρχές του Κράτους, όσο και από τους γνωστούς άγνωστους παρακρατικούς και μη, οι οποίοι δεν διστάζουν να διαφημίζουν τα κατορθώματά τους on camera στο διαδίκτυο.

Οι πιέσεις των ακτιβιστικών οργανώσεων κυρίως στην Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να μην διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το Φεβρουάριο του 2014 στο Sochi της Ρωσίας, δεν φαίνεται προς το παρόν να επηρεάζουν σημαντικά την αποφασιστικότητα της Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία έσπευσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλώνοντας πως έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των lgbt αθλητών.



Την ίδια στιγμή ο δημοσιογράφος της Huffington Post, John Becker, ζητά από τo διεθνή εταιρικό κολοσσό "Procter & Gamble", που τυγχάνει να είναι και χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, να σταματήσει να αγοράζει διαφημιστικό χρόνο στα κρατικά ρωσικά MME, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη ρατσιστική προπαγάνδα της ρωσικής κυβέρνησης και τις διακρίσεις που υφίστανται οι lgbt Ρώσοι πολίτες. Έτσι, έφτιαξε σχετικό υπόμνημα στο change.org, προκειμένου να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, έχοντας μαζέψει μέχρι στιγμής 1.500 υπογραφές.





Πηγή: huffingtonpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου