14/5/13

Ρωσία: απίστευτη βία ενάντια σε 23χρονο ομοφυλόφιλο

Με απίστευτη βία αποφάσισαν να χτυπήσουν τον 23χρονο φίλο τους, όταν ο τελευταίος βρήκε το θάρρος να τους αποκαλύψει την ομοφυλοφιλία του. Τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια διασκέδασης μιας παρέας σε μπαρ, όπου ένας από τους νεαρούς θέλησε να μιλήσει στους "φίλους" του για την διαφορετικότητά του. Τότε οι υπόλοιποι της παρέας, αφού τον γρονθοκόπησαν βάναυσα, τον βίασαν με ένα μπουκάλι μπύρας και μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια πυρπόλησης, αποφάσισαν να του λιώσουν το κεφάλι με μία πέτρα!

Ο Νικολάι Αλεξέγιεφ, ακτιβιστής των lgbt δικαιωμάτων στη Ρωσία, δείχνει ως ηθικό αυτουργό του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πρόσφατα έκανε πομπώδεις δηλώσεις περί παραδοσιακών αξιών και ηθικών αρχών, ενώ η νομιμοποίηση της ομοφοβικής ρητορικής περί "gay προπαγάνδας" είναι δικής του έμπνευσης νομικό εργαλείο, μέσω του οποίου επιχειρείται συστηματικά η περιθωριοποίηση των lgbt ατόμων. Μάλιστα, ο Νικολάι επιμένει πως τα ρατσιστικά επεισόδια κατά των ομοφυλοφίλων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και επικρίνει τις Αρχές για την επικίνδυνη αδράνειά τους στο να αντιμετωπίσουν την βία ενάντια στα lgbt άτομα, πριν τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο.

Η Ρωσία τον τελευταίο καιρό δέχεται σκληρή κριτική για τη στάση της απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα από μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να πτοεί την Κυβέρνηση, η οποία μάλιστα, κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να της απονεμηθεί το 1ο "Βραβείο Ομοφοβίας".

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε μία συνέντευξη του Νικολάι Αλεξέγιεφ από τον Πίτερ Τάτσελ σχετικά με lgbt δικαιώματα στη Ρωσία του χτες και του σήμερα.







Πηγή: newsbomb..gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου